(+45) 60 12 15 90 Vanessa@keepterapi.dk

Min personlige historie

Lykkelig barndom

Min barndom med en enlig mor var tryg og lykkelig. Jeg havde mange venner og var altid glad.

Døden

Dette varede ved, lige indtil jeg som 10-årig mistede min elskede mormor til kræft. Lige der forsvandt verden under mig, da jeg oplevede sorg for første gang.

Jeg har det fint!

Jeg lærte mange uhensigtsmæssige mønstre efter tabet af min mormor. Jeg lærte b.la. at lukke ned for mine følelser, ikke at kunne mærke nogen form for lyst, og så lærte jeg at blive dronningen af facader. Jeg havde det altid fint, når nogen spurgte og jeg viste kun mit glade ansigt.

Verden blev ond

7 år senere forsvandt min sidste tillid til verden og ja til mennesker generelt, da jeg blev udsat for røveri i den kiosk, hvor jeg arbejdede.

Her lærte jeg flere uhensigtsmæssige mønstre, som var med til at forme mig som menneske i mange år. Verden var et utrygt sted. Jeg kunne ikke stole på nogen, og folk havde kun dårlige intentioner. Ja, jeg åbnede ikke ligefrem mere op for mine følelser efter denne oplevelse. Tværtimod lukkede jeg endnu mere ned for mine følelser og kæmpede med at vise hele verden, hvor “godt” jeg havde det, og hvor “glad” jeg var.

Voksenlivet

Når man ikke kan mærke sig selv eller hvad man vil, så er det temmelig svært at skulle træffe valg, og det viste sig b.la. også gennem mine uddannelsesvalg.

Samtidig med mine forskellige uddannelsesvalg var jeg ramt af svingende PTSD-symptomer som eksempelvis angst, der fyldte en ret stor del af mit liv, naturligvis uden nogen viste det. Men når man, ligesom jeg, troede jeg kunne klare alt og havde det FINT, så fortsatte livet jo, for jeg tænkte, at det var helt normalt.

Jeg fik to skønne børn, en uddannelse som folkeskolelærer og havde et nogen lunde liv med mange op- og nedture. Mit liv bar præg en meget sort/hvid tankegang, enten var jeg helt euforisk, eller også var jeg helt nede i kulkælderen. Jeg var hos flere sundhedspersoner i det etablerede system, i håb om at få det bedre, desværre uden held.

Vendepunktet

Efter endnu en periode med følelsen af håbløshed, hvor jeg ledte efter redskaber til et bedre liv, fandt jeg frem til terapeut, som skrev på sin hjemmeside, at hun anbefalede bogen: Din intelligente krop af Susanne Billander. Denne bog læste jeg med stort velbehag. Jeg slugte alt råt og var totalt solgt.

Tænk sig at krop og psyke kan hænge sammen (ironi kan forekomme). Tænk sig hvis alle vores sygdomme stammer fra følelser, som vi har undertrykt eller endnu ikke har forløst! Tænk på alle de muligheder, der er for det enkelte menneske og for mig!

Jeg måtte vide mere. Jeg fandt ret hurtigt frem til metoden Tankefeltterapi. Jeg skulle på det grundkursus, og det kunne kun gå for langsomt. Da jeg først fandt ud af, hvor meget og hvor hurtigt jeg kunne hjælpe mig selv og andre, så viste jeg for første gang, hvad resten af mit liv skulle bruges på.

Så Tankefeltterapeut blev jeg, men det var ikke nok, og derfor har jeg også uddannet mig til METAsundhedsterapeut, Avanceret Traumeterapeut Psykoterapeut og Coach som blot gør, at min værktøjskasse er blevet udvidet med flere fantastiske og brugbare redskaber til at hjælpe netop dig!

Jeg er den vigtigste person i mit liv, og når jeg har det godt, så kan jeg også gøre så meget mere for andre.

Mit liv skal bruges på at hjælpe andre mennesker med at få et godt og meningsfuldt liv.