(+45) 60 12 15 90 Vanessa@keepterapi.dk

Valg…

Valg…
10. april 2020 vanessa@keepterapi.dk

Jeg havde forleden en klient, som havde meget svært ved at vælge hvilken uddannelse hun skulle tage. Hun var vant til, at andre (læs: hendes forældre) tog valgene for hende. Så nu stod hun her som 25-årig og anede ikke, hvad hun skulle vælge, for hun havde aldrig prøvet det.

Jeg var meget nysgerrig på, om hun kunne mærke sig selv, mærke en glæde over noget som interesserede hende. Det kunne hun godt, men lynhurtigt røg hun op i hovedet, hvor tvivlen gjorde hende usikker.

Jeg bad hende skrive min. 5 ting ned, som hun godt kunne lide at lave og 5 ting som hun selv synes, hun var rigtig god til. Vi kiggede listen igennem, og ud fra den skulle hun mærke hver ting som hun godt kunne lide, uden at tænke over dem, bare mærke hvilken følelse der kom frem.

Hun var ret vild med øvelsen, selvom det var enormt svært ikke at ryge op i hovedet. Vi tappede flere gange på ”selvom mit hoved gerne vil styre”… Til sidst var hun ikke et sekund i tvivl om, hvad hun ville læse. Hun sagde efterfølgende: ”Det er da bare så soleklart for mig, hvorfor i alverden havde jeg ikke set det før, det føles bare så rigtigt”

Ja fordi lige præcis valg og beslutninger betyder bare noget helt andet, når det bliver valgt ud fra intuitionen, mavefornemmelse eller hjertet – det hedder mange ting. Men det aller vigtigste er, at du mærker glæden ved valget, for så ved du, det er rigtigt.

En god huskeregel er: Mærk det første der kommer til dig, inden du ryger op i hovedet – for i hovedet sidder b.la. tvivlen og alle de andre dårlige stemmer, der fortæller dig hvorfor det ikke kan lade sig gøre osv.

Så følg hjertet og træf de helt rigtige valg for dig selv <3

Har du brug for hjælp, så skriv eller ring!

Kram Nessa